Η πηγή της σφολιάτας


Σήμερα ίσως να μοιράζομαι μυστικό γιατί ναι μεν το συγκεκριμένο μαγαζί είναι καράκεντρο, αλλά από την άλλη βρίσκεται σε στενάκι όχι πολυσύχναστο (τις μέρες, τις νύχτες γνωστό το τζέρτζελο στην Καρύτση).
Εδώ στου δρόμου τα μισά, στεγάζεται εξαιρετικό τυροπιτάδικο. Kι άλλου έχουν την κλασσική γκάμα σφολιάτας, μα εδώ τα πάντα είναι φρέσκα, δικά τους ασταμάτητης παραγωγής. Εδώ διασώζεται η τετράγωνη μπουγάτσα με την άχνη από πάνω, εξαιρετική και η βερσιόν της με σοκολάτα. Επίσης εδώ δουλεύουνε πολύ καλά και το πιροσκί για τους λαδιάρηδες. Κάνουν πειραματισμούς με μπιφτέκι, κοτόπουλο, στη νηστεία και σουπιές, συνήθως πετυχημένους.
- Εντάξει τα ξανακούσαμε αυτά· κάτι άλλο;
- Μα πάνω απ' όλα, ολοκληρώνω, μ' αρέσει το ανεπιτήδευτο περιβάλλον, οι κούριερ που ξαποσταίνουν, οι γύρω καταστηματάρχες που πετάγονται για καλημέρα και μαμ· που το μαγαζί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς και ακολουθεί τα χαλαρά ωράρια της περιοχής. Μ' αρέσει που οι ιδιοκτήτες είναι απλοί και φιλικοί άνθρωποι, που όλο το μαγαζί δίνει την αίσθηση του εργαστηρίου, δύο πάγκοι και μια ζεστή βιτρίνα χωρίς ντεκό φιοριτούρες. Να τ' αφήσω;
• "Σφολιάτα", Καρύτση 6

Σχόλια

  1. Περίμενα να προτείνεις την προφανή πηγή (ας μη πω ποιά, να μη διαφημίζουμε κιόλας, όσοι ξέρουν, ξέρουν) αλλά αυτή ομολογουμένως δεν τη γνώριζα, παρότι τυροπιτοholic. Μόλις βρεθώ Πλατεία Καρύτση θα κάνω επιδρομή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλατεία Καρύτση είναι η αγαπημένη μου. Εκει υπάρχει και μια φανταστική διπλοκατοικία που τρελά ζηλέυω! Προκειται για ένα κτιριο τις δεκαετίας του 20 (τέλη) με art deco αναφορές. Σιγουρα το προσέχεις με το που περνάς! Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μιαμ! Μας άνοιξες πάλι την όρεξη είχες δεν είχες!! :P
    Θα περάσω το συντομότερο δυνατόν να τσεκάρω :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και έπιασες τα τυροπιτοειδή, φοβερή τυρόπιτα κουρού έχει ενα μαγαζάκι Φειδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη γωνία (πίσω απο το REX). Δεν σου γεμίζει το μάτι (λιγάκι παρακμιακό αισθητικά), άλλα είναι πολύ καλή η τυρόπιτά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

400 παλιές έντυπες ελληνικές διαφημίσεις

Γέμισε μωβ η Αθηνάς

Στα προσφυγικά της Κοκκινιάς